-
Pralineji s temno čokolado in kokosom. Ime izvira iz 16. stoletja, iz španske oziroma portugalske besede za lobanjo (»coco«) – torej oreh, ki je videti kot lobanja. Vodo iz kokosovega oreha so v 2. svetovni vojni uporabljali namesto plazme pri transfuziji.
-
Ročno izdelani alkoholni pralineji kir royal v beli čokoladi. Eden najslavnejših koktajlov sploh je zagotovo Kir Royal, po katerem so pred leti naslovili tudi televizijsko nadaljevanko.
-
Ročno izdelani pralineji mousse v beli, mlečni ali temni čokoladi. Le kdo ne obožuje občutka rahlega moussa, ki kot oblak zdrsi med prsti?
-
Ročno izdelani pralineji z okusom vanilije v beli ali temni čokoladi. V Evropi se je vanilija nekoč uporabljala pri proizvodnji nekaterih zdravil, kot so živčni stimulansi in kot afrodiziak.
-
Ročno izdelani pralineji z okusom cimeta v beli, mlečni ali temni čokoladi. Danes začimba, ki jo prepogosto povežemo zgolj z jabolčnim zavitkom, kuhanim vinom in časom okoli božiča, je bil nekoč rezerviran le za bogove in rituale, povezane z njimi.
-
Ročno izdelani alkoholni pralineji mosccardino v beli, mlečni ali temni čokoladi.
-
Ročno izdelani pralineji z okusom kokosa v beli čokoladi. Ime izvira iz 16. stoletja, iz španske oziroma portugalske besede za lobanjo (»coco«) – torej oreh, ki je videti kot lobanja.
-
Ročno izdelani pralineji z okusom kave v beli čokoladi. Kofein stimulira možgane in povečuje njihovo produktivnost. Navdaja nas z občutkom budnosti in povečane pozornosti.
-
Ročno izdelani pralineji z okusom cappuccina. Kapučino je mlajši brat bele kave oziroma espresso, ki gre na lepše.