-
Ročno izdelani pralineji z okusom pistacije v mlečni, beli ali temni čokoladi. Svetovni dan pistacije je 26. februar. V Iranu jim rečejo smejoči se oreščki, na Kitajskem veseli oreščki, poznamo pa tudi ime zeleni mandlji. Ljudje naj bi se z njimi prehranjevali že v paleolitiku.
-
Ročno izdelani pralineji s solnim cvetom v temni čokoladi. Solni cvet ni navadna morska sol. Je izjemno cenjen, dragocen in zdrav pridelek solin, ki ga pridobivajo le še v redkih solinah po Evropi, med katerimi so tudi piranske.
-
Pralineji s temno čokolado in kokosom. Ime izvira iz 16. stoletja, iz španske oziroma portugalske besede za lobanjo (»coco«) – torej oreh, ki je videti kot lobanja. Vodo iz kokosovega oreha so v 2. svetovni vojni uporabljali namesto plazme pri transfuziji.
-
Okusni cupcake v temni čokoladi z okusom kokosa, 26 g. Ali veste, da kokos uvrščamo med resnično zdravilno hrano? Že to, da kokosovo palmo z drugimi besedami poimenujemo drevo življenja, nam veliko pove.
-
Okusni cupcake v temni čokoladi z okusom mandeljna, 26 g. Mandlji spadajo med najbolj cenjene oreščke na svetu. Sodijo med najbogatejše neživalske vire kalcija.
-
Ročno izdelani pralineji z okusom robide v temni čokoladi.
Robide veljajo za naravno zdravilo proti prehladom, kašlju in gripi.
-
Ročno izdelani pralineji z okusom jabolke v beli čokoladi. Jabolko je eden izmed najbolj dostopnih in najbolj zdravih sadežev. Je odličen vir energije in zdravilnih snovi.
-
Ročno izdelani pralineji z okusom jagoda-vanilija v beli čokoladi. V srednjem veku so bile jagode simbol miru, popolnosti in blaginje. Zgodovinski zapisi kažejo, da uporaba vanilije za kulinarične namene sega daleč v zgodovino, saj so plodove vanilije uporabljali že Azteki.
-
Ročno izdelani alkoholni pralineji z okusom ruma. V domišljiji množice je rum pijača piratov in zasebnikov na Karibih.
-
Ročno izdelani pralineji z okusom papaye v beli čokoladi. Papaja je zagotovo posebna vrsta sadja, saj edina vsebuje vse elemente, ki so potrebni za zdravo delovanje in obnovo našega telesa.
-
Ročno izdelani pralineji z okusom ingverja v temni čokoladi. Ingver ni nova rastlina, ampak je ena izmed najstarejših začimb, ki jih je človek spoznal in pričel uporabljati.
-
Ročno izdelani pralineji z okusom medenjaka z mandljevimi lističi v beli, mlečni ali temni čokoladi.
-
Ročno izdelani pralineji z okusom čili-robide v temni čokoladi. Robida je že iz antičnih časov poznana kot zdravilna rastlina. Čili uvrščajo med naravne antibiotike in antiseptike, zaradi česar je njegovo delovanje večplastno.
-
Ročno izdelani alkoholni pralineji z okusom rum kokos. V domišljiji množice je rum pijača piratov in zasebnikov na Karibih.
-
Ročno izdelani pralineji z okusom melone v beli čokoladi. Redno uživanje melone vam tako zagotavlja visoko raven energije skozi ves dan.
-
Ročno izdelani pralineji z okusom medu v temni čokoladi. Med je eno izmed najbolj vsestranskih živil, zato ga strokovnjaki priporočajo tako otrokom kot tudi starejšim, pa tudi športnikom, nosečnicam in bolnikom.
-
Ročno izdelani alkoholni pralineji z okusom likerja v beli, mlečni ali temni čokoladi.
-
Ročno izdelani pralineji z okusom maka v temni čokoladi. Za mak velja, da je odličen vir kalcija, ogljikovih hidratov in energije, a njegova največja prednost je vsebnost nenasičenih maščobnih kislin, ki jih ne najdemo nikjer drugje.
-
Ročno izdelani pralineji z okusom banane v mlečni čokoladi. Banane vplivajo na delovanje možganov, ena študija pa je pokazala, da imajo študenti, ki zjutraj pojedo eno banano, boljšo koncentracijo čez dan :)
-
Ročno izdelani pralineji z okusom currya v beli, mlečni ali temni čokoladi.
-
Ročno izdelani alkoholni pralineji z ginom. Že v Srednjem veku so zdravilci nekatere bolezni zdravili z Ginom. Gin ima protivnetni učinek, tako da pomaga pri revmi in artritisu. Z njim so zmanjševali kašljanje, zdravili težave s pljuči in celo malarijo.