Še pomnite? Pisalo se je leto 2016, ko smo se lahko udeležili že kar 5. festivala čokolade v Radovljici. To leto pa ga je zaznamoval še prav poseben dogodek.

Vsi strastni oboževalci čokolade in sladkih dobrot zagotovo niste pozabili. Na največjem festivalu čokolade v Sloveniji se je to leto predstavilo kar 46 ponudnikov različnih sladkih dobrot. Seveda se ga je udeležila tudi najstarejša čokoladnica v Sloveniji in to smo mi! Čokoladnica Cukrček. Ker pa imamo radi izzive, smo se odločili, da bomo kar na samem festivalu malo “popestrili” dogajanje in poskušali premikate meje mogočega.

Izziv zagotovo ni bil lahek, vendar nam je z ljubeznijo do ustvarjanja vendar le uspelo! Z našo čokolado velikanko smo prejšnji rekord presegli za kar 40 odstotkov. Površina čokolade je merila kar 142,32 kvadratnega metra ter tehtala tono in pol. S tem se je tudi vpisala v  Guinnessovo knjigo svetovnih rekordov. To je bil tedaj že 7. rekord, ki je zaznamoval Slovenijo. Navedli so ga tudi v vseh mednarodnih izdajah Guinnessove knjige rekordov, te pa se danes sočasno predstavljajo po vsem svetu.

Rekord je lahko obveljal šele, ko so čokolado pojedli, kar velja za vse rekorde hrane. Tako smo med obiskovalce festivala delili “koščke zgodovine”, med njimi pa je bil tudi predsednik takratne vlade.